Prima pagină > TeleJurnal de Bord > Un yacht de lux s-a scufundat în condiţii misterioase

Un yacht de lux s-a scufundat în condiţii misterioase

Un eveniment din domeniul science-fictionului s-a petrecut vineri, 17 februarie, in apropierea insulei grecesti Skyros. Surprins de furtuna, yachtul de 60 de metri lungime Yogi s-a scufundat , cauza cea mai probabila fiind o defectiune majora a masinii de propulsie. Semnalului de distress lansat de comandantul yachtului i-au raspuns nave ale Garzii de Coasta grecesti, doua elicoptere precum si nave comerciale aflate in zona. Cei opt membri ai echipajului au fost salvati de elicoptere. La bord nu sa aflau pasageri.

“Yogi” a lansat la apa in 2011, a costat nu mai putin de 45,7 milioane de dolari si a fost premiat cu titlul de “Most Innovative Yacht of year 2011”. In plus, luxoasa nava de agreement, parasise recent un santier naval din Turcia si se indrepta spre o destinatie nenominalizata din Mediterana.

  1. 22 februarie 2012 la 19:01

    Or fi avut asigurare ? La Astra sau Carpatica ?

  2. 22 februarie 2012 la 19:05

    Cu siguranta are. Si cum pe polita abia de s-a uscat cerneala e clar ca au fost platite rate destul de putine. Societatea de asigurare isi baga unghia in gat. Doamne pazeste sa fie vreo societate de asigurare romaneasca ca urca RCA-ul in curand pana la cer, doar-doar sa isi mai scoata si ei din paguba…

  3. 22 februarie 2012 la 19:09

    Nu cumva „inovatia” pentru care a fost premiat consta in faptul ca e, in caz de nevoie si submarin ? Poate ca sunt acum in probe la 2-300 de metri adancime si tu il dai drept scufundat ! Glumesc. Bine ca au scapat oamenii ca-n rest doi bani nu dau pe fierataniile lor „de lux”.

  1. 24 mai 2012 la 12:24

Lasă un comentariu

Laurentiu Mironescu

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why ...

Shipwreck Log

Probabil, cel mai bun blog "maritime&offshore". Pentru că e singurul...