Date: Thu, 24 May 2012 18:50:48 +0300
Subject: Ref. eliminare din Top Zelist
From: razvan.bucur@tree.ro
To: dan.radu.theodor@hotmail.com

Stimate domn,

Va multumesc pentru e-mail.

Topul Zelist este bazat pe asa numitul Link love.

In fiecare saptamana, un script automat parseaza blogurile si paginile catre care linkeaza ele, determinand astfel un clasament al importantei unui blog in functie de numarul de linkuri care trimit spre el si de importanta blogurilor din care provin respectivele linkuri. In mod esential, acest clasament este realizat similar cu modalitatea prin care Google determina importanta unui site in functie de „citarile” provenite din alte site-uri cu autoritate.

Pe langa clasamentul propriu-zis, ZeList permite descoperirea unor bloguri similare (care apar in blogroll-urile terte de cel mai mare numar de ori), descoperirea unor bloguri in functie de tagurile ce pot fi introduse, studierea evolutiei istorice a unui blog din punct de vedere al popularitatii sale.

Pe pagina: http://www.zelist.ro/ze-way gasiti o explicatie detaliata a modului in care functioneaza topul Zelist.

Multumesc pentru mentionarea lui simioncristian.blogspot.com Blogul va fi sters.

Diferenta dintre blogul acela si blogul dvs. consta in faptul ca blogul respectiv a fost linkat de alt blog, in timp ce blogul dvs. nu figureaza ca fiind linkuit de alt blog.
Informatiile le puteti gasi aici: http://www.zelist.ro/bloguri/simioncristian.blogspot.com

si aici: http://www.zelist.ro/bloguri/navenavigatori.wordpress.com

In cazul in care doriti in continuare eliminarea din top, va rog sa postati intr-un widget text pe blogul dvs. cuvantul Elimina si apoi sa ma anuntati unde este adaugat pentru verificare.

Este necesara aceasta verificare pentru a nu primi cereri din partea altor persoane rau intentionate.

Astept cu interes raspunsul dvs.

O zi buna in continuare,
Razvan Bucur – PR & Social Media Specialist
Email: razvan@tree.ro
_______________________________________________________________

2012/5/28 Dan Radu Theodor to Razvan Bucur

În primul rând, scuze pentru întârzierea cu care vă răspund : am avut parte de un week-end nu atât ocupat, cât petrecut într-o locaţie foarte prietenoasă cu prezenţa omului dar din cale-afară de duşmănoasă cu legătura acestuia cu reţeaua internet – undeva în creierii munţilor. Şi, de asemenea, cred ca ar fi cazul să-mi scuz şi eventualele derapaje de limbaj care au „colorat” probabil primul meu mesaj către dvs.
Dar, din păcate, răspunsul dvs. nu a fost de natură să-mi aducă o cât de mică speranţă în ceea ce priveşte rămânerea blogului în topul alcătuit de Ze List. Citisem toate precizările de pe site în privinţa modului de alcătuire a topului dar am sperat că, pe lângă acel script automat de care faceţi vorbire, monitorizarea implică şi intervenţia factorului uman, personal considerând că un blog este un organism „viu” a cărui stare de sănătate poate fi evidenţiată de aparate dar în diagnosticarea căruia este necesară şi obligatorie şi părerea unui doctor, „în carne şi oase”. Algoritmul precizat pe site suferă în primul rând la capitolul deschiderii către cititori, el transformând blogosfera intr-un soi de circuit închis, relevante fiind doar părerile şi audienţa altor bloggeri, o comunitate pe cât de mică, pe-atât de plină de orgolii şi, în unele cazuri, de interese financiare meschine ( a se vedea circul declanşat de subiectul „pişcotărelii”)
Anyway, cum nu-mi văd blogul apărând în blogrollurile unor bloguri culinare sau ale celor dedicate artei fotografice, 2/3 din blogosferă o pot trece la capitolul „inaccesibila” din acest punct de vedere. Nici cu restul de 1/3 nu împărtăşesc subiecte de interes comun astfel că pot pune lejer cruce acestei părţi a algoritmului, legată de includerea în blogrolluri.
Referitor la linkuri, doar posibila apartenenţă a celor care m-au linkat, la acel 1% care scapă monitorizării dvs., poate explica nepunctarea mea, deoarece una dintre postările mele a apărut şi a fost nominalizată printre cele mai bune posturi de politică internă pe ubix.ro , o alta a apărut (cu link către sursă) pe vikingi.ro iar stiriazi.ro deja şi-a făcut un obicei din a-mi prelua postările (exagerez puţin dar sunt oricum peste 10), din nou cu link către sursă.
Ar mai fi şi prezenţa în top a „mortăciunilor” , exemplul pe care vi l-am dat nefiind singular. Iar dacă acel blog se afla undeva prin zona locului 45.000 astăzi vă prezint cazuri mult mai bine „clasate” : pe pagina 50 – 2452,2454,2465 şi 2485 nu există ( asta neluând în considerare blogurile pe care nu s-a mai „umblat” de mult timp). Şi crede-ţi-mă, sunt mii de astfel de exemple. De altfel chiar pe site-ul Ze, numărul blogurilor active este de 6828, din 63858. Consider astfel că, clasarea mea pe poziţia 64.105 este chiar de neînţeles. Îmi va lipsi prima parte a dimineţilor de joi în care, plin de speranţă îmi căutam, începând de la coadă, poziţia în topul dvs. dar nu îmi vor lipsi cele trei-patru ţigări pe care le fumam plin de nervi, una după alta, considerând, pe bună dreptate că din nou am fost nedreptăţit de un algoritm absurd şi necinstit.
Voi adăuga cuvântul „eliminat” printre tagurile primului material ce va fi postat astazi, 28.05 a.c. Succes în activitatea viitoare !

_____________________________________________________________________
Stimate domn,

Multumesc pentru mesaj. Am eliminat blogul dvs. din topul Zelist.

In momentul de fata, nu se poate face o selectie a blogurilor de catre un operator uman. Numarul mare de articole (aproximativ 10.000/zi) face acest lucru imposibil.
Lucram, insa, la un algoritm nou care va lua in calcul „viralizarea” pe Twitter si Facebook al articolelor blogului. Nici un top care sa ia in calcul activitatea blogului pe ultimele 6 luni nu cred ca ar putea fi o solutie. Anumite articole sunt de interes general si nu „expira”, fapt pentru care sunt linkate in mod continuu.

Link-urile de pe Ubix.ro, vikingi.ro si stiriazi.ro nu au fost luate in calcul pentru ca acestea nu sunt bloguri.

Poate pe viitor va veti razgandi si o sa va adaugati blogul in top.

Va doresc o zi buna in continuare si o saptamana minunata.

Razvan

Razvan Bucur – PR & Social Media Specialist
Email: razvan@tree.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 7 iunie 2012 la 17:04

Lasă un comentariu

Laurentiu Mironescu

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why ...

Shipwreck Log

Probabil, cel mai bun blog "maritime&offshore". Pentru că e singurul...